Stāstnieku konkursa „Anekdošu virpulis 2023“ fināls

1. aprīlī – Smieklu dienā – Rīgas Latviešu biedrības namā norisinājās stāstnieku konkursa „Anekdošu virpulis 2023“ fināls. Tajā Saldus novadu pārstāvēja 5 dalībnieki (pusfināla uzvarētāji) no Ezeres Pamatskolas folkloras kopas „Kamolītis”.
📌Kopā 45 konkursa dalībnieki izstāstīja 470 anekdotes. Žūrija ļoti precīzi vērtēja dikciju, lai izstāstītā anekdote būtu smieklīga, ko, savukārt, vērtēja pēc skatītāju reakcijas – tie smejas vai nē. Vēl viens svarīgs nosacījums bija, ka anekdotes nedrīkstēja atkārtoties.
➡️Interesanti un neierasti, bet Smieklu dienai piederīgi bija žūrijas komisijas vērtēšanas instrumenti – pūpolu pušķi un zaru saišķi. Ja dalībnieks tika atzinīgi novērtēts – tika rādīts pūpolu pušķis, ja skatītāji zālē netika sasmīdināti vai anekdote atkārtojās, tad tika rādīts zaru saišķis un dalībnieks no turpmākās cīņas izstājās.
Lepojamies ar mūsējo rezultātiem:
👉Gabriels Bahs – DIŽAIS SMĪDINĀTĀJS /Ezeres pamatskola, 2.klase/
👉Jurģis Žaļims – DIŽAIS SMĪDINĀTĀJS /Ezeres pamatskola, 7.klase/
👉Niks Virkavs – LIELAIS SMĪDINĀTĀJS /Ezeres pamatskola, 9.klase/
👉Aleks Pļuskis – LIELAIS SMĪDINĀTĀJS /Ezeres pamatskola, 4.klase/
👉Mārcis Branks – MAZAIS SMĪDINĀTĀJS /Ezeres pamatskola, 6.klase/
Kokurss bija laba pieredze dalībniekiem, jo, kā paši atzina, šī nebija viegla, bet vērtīga pieredze! Novēlam neapstāties un nākamgad atkal startēt ar jauniem anekdošu krājumiem! Priecājamies un lepojamies!
👏Liels paldies skolotājai Rutai Arnei par ieguldīto darbu dalībnieku sagatavošanā, nesavtīgu darbu tradicionālās stāstīšanas prasmju attīstīšanā un kopšanā.